Carlos - 2009.06.14. LKK -- Vissza PySol a titkárnők örömére
Tartalom
Bevezetés

A PySol egy python-ban készült passziánsz program.
PySol képernyőképe
Ezt a programot az Apolló egyik pincérének a kérésére találtam ( már nyugodtan leírhatom ide hogy Apolló, mivel azóta ez a netsöröző megszűnt ), amikor az ott lévő kis teljesítményű gépre gnome, kde és egyéb óriás függvénykönyvtárakat nélkülöző passziánszt kerestem.
Bár hirtelenjében nem találtam magyar nyelvi támogatást hozzá, a kezelőfelület ismerős a világ minden passziánsz játékából... legalábbis amíg nem szeretnénk többet tőle mint egy sol.exe-től.

Licensz: GNU/GPL

Rendszerigények

A PySol grafikus program, így szüksége van az X valamelyik implementációjára.
A programhoz tartozik a saját hang démonja, ennek működéséhez hangkártya is kell, OSS-t preferál inkább (szerencsére az ALSA is tud OSS emulációt ha mást nem).
Mivel a programot 100%-ig pythonban írták egy python-ra is szükség van a futásához, amelynek jelenléte egyébként manapság elég alapvető a deszktopként használt linuxokon.

Képességek

A jövő

A PySol fejlesztését eredeti szerzője 2008-ban hivatalosan is befejezte. Az utolsó kiadás dátuma 2003. szeptember 2 volt.

Szerencsére létrejött a PySol nyomán a "PysolFC", azaz a PySol Fan Club edition. Ez a projekt a mai napig él, bár weblapjukon az utolsó hírek 2007-esek. Mindenesetre ez már több mint ezer passziánszt ismer.

Ha valakinek sok a ráérő ideje, el lehetne kezdeni magyar nyelvi támogatást készíteni ehhez a fantasztikus programhoz (po fájlok vannak, orosz nyelvű verzió van belőle, tehát programozni nem kell hozzá, csak fordítani)!

Linkek

hivatalos PySol weblap
PySol Fan Club edition


Vissza